Laat je inspireren door de verhalen

van de collega's op onze scholen

Verhalen

Juf Ilse 

Leerkracht op CBS De Ark in Barendrecht

Na 5 jaar met veel plezier te hebben gewerkt op een school in Rotterdam ben ik sinds 2019 weer terug bij PCPO. Tijdens mijn opleiding liep ik hier al stage en als kind zat ik op CBS De Bongerd, dus bekend ben ik hier al wel. Nu werk ik met veel plezier op De Ark. Een fijne, rustige school met een heel prettig team collega’s. Ik voel me hier nu al goed op mijn plek.

Als klein meisje, op de peuterschool bij juf Conny Plomp, wist ik al: later word ik juf! Toch kwam er nog een andere opleiding tussendoor en heb ik nog heel veel verschillende dingen gedaan voor ik in het onderwijs belandde. Na het behalen van mijn vmbo-diploma koos ik voor de MBO Theaterschool. Vier ontzettend leuke jaren volgden: met stages bij theater, televisie en het organiseren van en spelen in theatervoorstellingen. Op mijn twintigste stroomde ik door naar het HBO. De versnelde pabo zorgde ervoor dat ik op mijn 23e klaar was met school. Ik kon aan het werk. Ik startte mijn carrière bij ZPRESS Young. Een uitgeverij van diverse jeugdbladen als MEIDEN, Hitkrant en STOER!. Een baan waarin ik beide opleidingen perfect kon combineren. Helaas was dit maar voor een jaar en rolde ik daarna via via het onderwijs weer in, waar ik nu helemaal op mijn plek ben. De diversiteit van het werk spreekt me enorm aan. Het werken met de kinderen en de collega’s en het bedenken van leuke lessen & activiteiten is echt mijn ding. Hier blijf ik voorlopig wel even zitten!

Meester Jeffrey

Leerkracht op CBS De Klimop in Ridderkerk

“Inmiddels ben ik nu vier jaar aan de slag als leerkracht. Ik ben begonnen met invalwerk en heb ook een tijdje voor groep 1/2 gestaan. In september 2019 ben ik gestart op CBS De Klimop. Hier sta ik de hele week voor groep 5. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is een kleinschalige school waar een gezellige sfeer is. Toen ik zelf nog een kleuter was, wilde ik al meester worden. Zodoende ben ik op mijn 21e al afgestudeerd aan de pabo.

Tot op heden heb ik wel een voorkeur voor de onder- en middenbouw. Als leerkracht moet je veel digitaal vastleggen. Dat is soms nog wel even zoeken in de tijd die je tot je beschikking hebt. Ik ben nu ook bezig met de cursus stagebegeleider. Daarnaast zou ik mijzelf ook graag nog meer willen ontwikkelen richting rekenen en gedrag. Ik vind het waardevol om de kinderen elke dag weer nieuwe dingen te leren en bij te mogen dragen aan hun ontwikkeling.”

"Het is mooi om iedere dag de kinderen te ontvangen en ze met een glimlach naar huis te zien gaan."

Meester Hans

(Gym)leerkracht op CBS De Vrijenburg in Barendrecht

Ik ben jarenlang servicemonteur in de techniek geweest. In 2001 heb ik mezelf laten omscholen tot leerkracht. Daar ligt namelijk mijn hart, omgaan met mensen en kinderen. Dit sociale aspect miste ik in het bedrijfsleven. Nu geef ik les aan groep 5 sinds 2005 op De Vrijenburg.

Naast het lesgeven blijf ik altijd uitdagingen zoeken. Daarom heb ik in 2015 mijn vakbekwaamheid bewegingsonderwijs behaald. Daarnaast zoek ik ook nog andere sportieve uitdagingen. Als gymleerkracht ben ik ook steeds bezig met het uitdagen van de kinderen, passend bij hun energie. Elk kind kijkt namelijk anders tegen het gymmen aan. Het ene is bang en het andere heeft veel uitdaging nodig. “Door simpele veranderingen kan ik er voor zorgen dat iedereen geniet en leert van de gymles.”

 

"De kunst is om de minst en meest vaardige leerling enthousiast mee te laten doen.”

Juf Michelle

Leerkracht op CBS De Wingerd in Ridderkerk

Ik ben Michelle van der Poel (31) en ik woon in Sliedrecht. Ik werk nu zes jaar voor PCPO en op dit moment sta ik full-time voor groep 3 op CBS De Wingerd in Ridderkerk.

Van kinds af aan wilde ik al juf worden. Na het vmbo was de keuze snel gemaakt voor onderwijsassistent en daarna voor de pabo. Tijdens deze opleidingen kwam ik erachter dat het vak leerkracht echt bij mij past. Ik houd ervan om de kinderen iets te leren, ze te helpen en ze te laten zien wat ze allemaal al kunnen. Vaak is dit zoveel meer dan ze denken.

In groep 3 leren ze veel nieuwe dingen. Vaak komt er in januari een omschakeling in hun gedrag en krijgen ze een sterke eigen mening en weten ze duidelijk wat ze willen. Dit omslagpunt is mooi om te zien en om daar onderdeel van te zijn.