FAQ

Veelgestelde Vragen 

Als pabo-student

Je kunt bij PCPO stage lopen als Pabo-student wanneer je een opleiding volgt waar PCPO contact/afspraken mee heeft. Dit zijn o.a.:

  • Hogeschool Inholland
  • Driestarcollege Gouda
  • Marnixcollege Utrecht
  • Christelijke Hogeschool Ede.

PCPO is een opleidingsschool voor Hogeschool Inholland in Rotterdam.

Als onderwijsassistent-student

Als student van de opleiding tot onderwijsassistent kun je stage lopen op een van onze scholen, mocht er ruimte zijn op onze scholen. Je kunt hiervoor solliciteren via het open sollicitatieformulier op de website.

PCPO heeft geen stageplaatsen voor BOL-studenten niveau 2.

Je kunt je aanmelden voor een zij-instroom traject als je in het bezit bent van een HBO- of WO-diploma en nog niet eerder ingeschreven hebt gestaan aan een Pabo opleiding. Vooraf doe je via de opleiding een geschiktheidsassessment doen.

Op het moment dat er sprake is van een dienstverband vergoedt PCPO de kosten van de opleiding.

Ja dat is mogelijk, op het moment dat sprake is van een dienstverband, ondersteunt PCPO jou financieel en inhoudelijk in jouw opleidingstraject.

Als VO docent mag je lesgeven in het PO in het vak waarvoor je geschoold bent. Als je als leerkracht basisonderwijs wil gaan werken, zul je een verkorte deeltijdopleiding (kan met lerarenbeurs) of zij-instroomtraject moeten doen.

Voor alle opleidingen zijn er twee startmomenten:

  • september
  • februari

Met MBO-4 of een Havo-diploma kun je de voltijdopleiding (4 jaar) en de flexibele deeltijdopleiding (3-4 jaar, hiervoor gelden toelatingstoetsen) volgen. Ook is er nog een deeltijdopleiding van 4 jaar.

Met een HBO/WO-diploma  kun je de Pabo zij-instroom doen of de verkorte deeltijd opleiding (2 jaar). Zie:  Inholland Pabo

Na inschrijving voor de opleiding volgt een studiekeuzetest en gesprek bij InHolland om de juiste variant te kunnen kiezen.

PCPO is een opleidingsschool voor Hogeschool Inholland.

Ga naar Inholland voor meer informatie vinden over de opleidingsvarianten:
www.inholland.nl/studie-kiezen/interessegebieden/onderwijs-opvoeding/lerarenopleiding/

Vul het open sollicitatieformulier  in en geef aan dat je interesse hebt om zij-instromer te worden bij PCPO. Wij nemen hierna contact met je op.

We nodigen je dan uit voor kennismakingsgesprek en/of sollicitatiegesprek. Als dit gesprek positief is,  meld je je aan bij Inholland Rotterdam voor een intakegesprek op de opleiding. Hierna volgt een geschiktheidsassessment. Als dit voldoende is afgerond, kun je starten met het zij-instroomtracject bij ons.